BLOG
Centru de excelență în sănătatea femeii
Începând din toamna acestui an, Dr. Iosif Niculescu preia clinica Mediplus care s-a transformat, sub coordonarea sa, în Centru de Excelență în sănătatea femeii, pe care o adresează în totalitatea ei, atât din perspectiva prevenției cât și a tratamentului.
Abordarea corectă în cancerul genital
Tumoră gigantă de ovar, tratament cu rezultat pozitiv
În cazul femeilor în menopauză, descoperirea unor tumori chistice la nivelul ovarelor prin examene ecografice de rutină reprezintă un semn de mare suspiciune pentru cancerul de ovar. Suspiciunea este cu atât mai mare în cazul tumorilor mari. Rareori tumori care depășesc 10 cm în diametru sunt benigne. Prezint mai jos un caz pe care il gasesc interesant:
Dr Niculescu lansează Centrul de Excelență în sănătatea femeii
Începând din toamna acestui an, Dr. Iosif Niculescu preia
clinica Mediplus care s-a transformat, sub coordonarea sa, în primul Centru de Excelență
în sănătatea femeii, ce include toate ariile conexe ale patologiei feminine, atât din
perspectiva prevenției, cât și a tratamentului acestora.
Leziuni endometriozice, studiu de caz
Tumoră chistică borderline, studiu de caz
Fibrom uterin, studiu de caz
Mixom malign, studiu de caz
Prolaps genital total, studiu de caz
Nașterea in poziție pelviană
Intervenția prin cerclaj cervical, studiu de caz
Importanța screeningului în depistarea precoce a cancerului de col uterin. Studiu de caz
În oncologie, diagnosticarea precoce joacă un rol vital în succesul unui tratament. Programele eficiente de screening pot preveni până la 80% din cazurile de îmbolnăvire. Aș vrea să împărtășesc experiența unui caz care, în ciuda diagnosticului inițial de boală și de stadiu, are totuși un pronostic rezonabil.
Prelevarea de celule stem din cordonul ombilical
Celula stem este definită ca o celula care, prin diviziune mitotică, produce două celule ce au capacitatea de a rămâne în stadiul de celulă stem (păstrând caracterul nediferențiat) sau de a se diferenția în urma unor diviziuni succesive. Aceste celule se pot recolta și utiliza în varii tratamente medicale, fiind folosite în special pentru regenerarea sângelui sănătos și a sistemului imunitar.
Preeclampsia, cea mai serioasă complicație în sarcină
Operația cezariană - consecințe pentru mamă și copil
Tehnici noi folosite în nașterile prin cezariană
Ce trebuie să știm despre avortul spontan
Sângerarea în sarcină
Cât de periculos este virusul ZIKA?
BTS-urile sau cum să-ți menții sănătatea sexuală
Ce trebuie să știi despre endometrioză
Endometrioza este o tulburare ginecologică pe cât de răspândită, pe atât de puțin cunoscută sau chiar ignorată (de paciente). Numele vine de la endometru (mucoasa care căptușește uterul), iar afecțiunea este caracterizată de creșterea, în diferite alte organe ale corpului, de țesut similar.
Endometrioza apare cel mai des în sfera genitală și se clasifică în genitală internă (localizată în mușchiul uterului - miometru) și externă, localizată pe trompe, ovar, peritoneu visceral pelvin, etc..
Rata mortalității materne la nivel global, cu 40% mai mică decât în 1990
Organizaţia Mondială a Sănătății (OMS), UNICEFF, UNFPA (Fondul Națiunilor Unite pentru Populație), World Bank Group și United Nations Population Division anunță o scădere a mortalității materne cu 44% raportat la cifrele din anul 1990.